Activiteitencentrum de Boschbloem

De Boschbloem schreef zich in voor de Digitale Sprint in januari 2020. De Vereniging Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest bestaat sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. In het activiteitencentrum De Boschbloem organiseren zij groepsactiviteiten zoals taallessen, dans, bridge, handwerken en veel meer. Benieuwd wat het project haar opleverde? Lees dan snel verder.

De digitaliseringsvraag

“Is het EMS Clover kassasysteem geschikt voor onze organisatie?”

De huidige betalingsmogelijkheden bij Boschbloem zijn zeer verouderd. Bij de start van de Digitale Sprint had de vereniging het EMS Clover kassasysteem in gedachte als mogelijk alternatief voor hun huidig systeem. Boschbloem wou dat er onderzoek gedaan zou worden naar het kassasysteem. De studenten moesten de verschillende functionaliteiten analyseren en onderzoeken of het kassasysteem aansluit op de wensen en eisen van de organisatie.

Het resultaat

De studenten zijn tewerk gegaan in het kader van requirement engineering om tot een besluit te komen. Gedurende het project waren er verschillende contactmomenten met de vereniging. Met als doel om de opgestelde requirements te valideren met de opdrachtgever op juistheid en correctheid. Ook waren de studenten in contact met EMS Clover.

Daarnaast hebben de studenten onderzoek gedaan naar de ledenadministratie van E-boekhouding. Dit is een online softwareprogramma waarin Boschbloem haar ledenadministratie wil gaan bijhouden. De ledenlijst van Boschbloem werd geïmporteerd in E-boekhouding. Na goedkeuren door de studenten kregen de ledenadministrateurs van Boschbloem een korte demo over hoe het programma werkt.

Tot slot hadden de studenten een meeting met de bestuur van Boschbloem om hun advieste gegeven over het in gebruik stellen van het programma. De conclusie van het onderzoek luidt als volgt: Het overstappen van systemen zal een hoop tijd en werk kosten maar uiteindelijk is EMS Clover een betere optie voor Boschbloem. EMS Clover beschikt meer opties en mogelijkheden dan de huidige software en sluit beter aan de organisatie.

   

  Samenwerking

  De samenwerking verliep prima. Er werden goede afspraken gemaakt over contactmomenten en de opdrachtgevers waren blij met het resultaat. Boschbloem gaat nu opzoek naar een system engineer die het Clover systeem kan installeren!

   “Wij hebben ervaren dat 2 jonge enthousiaste mensen een project in een voor hun onbekend terrein hebben opgepakt en dat tot een goed einde hebben gebracht. Het is voor ons ook een inspirerende ervaring geweest en we hopen dat nog eens mee te mogen maken.”

   

   

   

  Bekijk meer cases!