Case Fysio Maaike

Fysio Maaike schreef zich in voor de MKB Business Innovation Challenge in oktober 2020. Haar verwachting was een leuke week en een leuke samenwerking met studenten. Daarnaast verwachtte zij als resultaat dat zij middelen zou krijgen om meer online zichtbaarheid te creëren voor haar Online Programma ‘Rugklachten 6-Weekse‘. Benieuwd wat het project haar opleverde? Lees dan snel verder.

De digitaliseringsvraag

Maaike heeft een online community ontwikkeld (Huddle), als ‘Online Fysio Maaike’, inclusief app, voor patiënten/cliënten/mensen die online willen herstellen van hun rugklachten. Een ‘Rugklachten 6-Weekse’, Online, met werkboeken, filmpjes, foto’s, motivatiemails, 6 weken x 7 dagen.” De vraag van Maaike was: Hoe ga ik mensen die (online) willen herstellen van hun rugklachten succesvol bereiken?

Het product

De studenten zijn aan de slag gegaan met het vraagstuk en vonden mogelijkheden om een groter bereik te creëren.

  • Een belangrijk onderdeel was het publiceren van het gratis e-book 10 tips tegen Rugklachten op Amazon en Bol.com. De studenten vonden dit een geweldige start voor online marketing.
  • Daarnaast is een aantal websites aangedragen waar blogs door professionals worden gepubliceerd. Het advies aan Maaike was om zichzelf als professioneel Fysiotherapeut hier ook op te profileren.
  • Ook hebben ze een ’tell a friend’-optie gegeven. Mensen die de rugklachten-module al gekocht hebben, kunnen voor zichzelf en hun kennissen voordeel krijgen door nieuwe klanten aan te dragen.
  • De studenten vonden dat het idee van Fysio Maaike zo innovatief dat ze een advies hebben gegeven hoe ze kans maakt op een eventuele prijs voor dit unieke idee. Dit is natuurlijk ook goede promotie van het online programma en de algemene zichtbaarheid.

 

Prima samenwerking en frisse ideeën

De samenwerking was prima verlopen vond Maaike. Er werden goede afspraken gemaakt over contactmomenten en iedereen was er altijd op tijd en dacht goed mee. Ze zou de samenwerking met studenten dan ook zeker aanbevelen. Maaike was heel tevreden over alle verfrissende ideeën die de studenten op papier hebben gezet. Zij gaat dan ook zeker verder met het advies gegeven door de studenten.

Bekijk meer cases!