Poppi Vegan Chocolate
28 januari 2021

Poppi schreef zich in voor de MKB Business Innovation Challenge in oktober 2020. Poppi is een patisserie gevestigd in Den Haag, beheerd door Iris Uffen. Zij maakt volledig handgemaakte, veganistische, glutenvrije en allergievriendelijke chocolaatjes met 100% natuurlijke ingrediënten.

De digitaliseringsvraag

 “Hoe kan ik tijd besparen met mijn bedrijfsprocessen zodat ik meer tijd heb om chocolade te maken?”

Iris beheert alle zaken in haar eentje, zij is verantwoordelijk voor de productie, verpakking, het verzamelen van de bestellingen, en het verzenden ervan naar de klanten. Beperkte mankracht stopt Poppi om genoeg chocolade te produceren om aan de behoeften van haar klanten te voldoen.

Het product

De studenten hebben een verbluffend resultaat ontworpen binnen 1 week!

  • Een website met een duidelijk overzicht van alle beschikbare producten zodat ze minder berichten van klanten hoeft te beantwoorden.
  • Een webshop die alle betalingen automatiseert, zodat de transacties niet handmatig hoeft te gebeuren.
  • Daarnaast kreeg Poppi het advies om een CRM-systeem te implementeren. Het CRM-systeem kan  alle bestellingen sorteert op relevante informatie, zoals betalingsstatus of besteldatum, zodat er een duidelijk overzicht van alle bestellingen ontstaat. 
  • De tweede aanbeveling was om een partnerschap aan te sluiten met andere bedrijven om bijv. haar producten te koppelen aan andere producten.

 

Prima samenwerking en frisse ideeën

Iris vond de MKB Business Innovation Challenge week heel leuk en is van mening dat de studenten het doel hebben bereikt. Ze is blij met de resultaten en gaat het advies in de toekomst implementeren.

Wil je advies over wat digitalisering voor jouw onderneming kan doen?