Project

Awareness

#

Ga terug naar het overzicht

Datum

8 januari 2024

}

Duur

4 weken

Ondernemers

Nog onbekend

Aantal studenten

Nog onbekend

Awareness

Ben je benieuwd welke middelen er mogelijk zijn om binnen jouw organisatie in te zetten die het gedrag van jouw medewerkers veiliger maken? Meld je dan nu aan voor het project ‘Awareness’!

De mens wordt vaak gezien als de zwakste bij het werken met vertrouwelijke informatie. Soms zijn er regels, maar worden deze niet nageleefd door de medewerkers. Mensen zien het belang niet in van de extra handelingen die uitgevoerd moeten worden, of weten simpelweg niet hoe het gedaan moet worden.

Van 5 t/m 30 juni zetten onze studenten een beperkte awareness campagne op. We noemen deze beperkt, omdat de studenten geen uitgebreiden situatie analyse zullen uitvoeren, maar vrij snel overgaan op ontwikkeling van concrete producten. Na een korte cultuuranalyse ontwikkelen zij middelen die je kunt gebruiken om het bewustzijn en de kennis van jouw medewerkers rondom infromatieveiligheid te vergroten.

De awareness campagne kan helpen om bewustzijn bij je medewerkers te creeren over informatieveilig gedrag. In de campagne wordt door verschillende middelen geprobeerd de medewerkers de juiste kennis, houding en gedrag te laten ontwikkelen. Middelen die gedurende deze perioide ontwikkeld worden zijn bijvoorbeeld een poster, presentatie, clean-desk-taart-actie, app, digi-quiz, social engineeringsaanval, etcetra. De gekozen middelen sluiten uiteraard aan bij jouw organisatie.

Benieuwd welke middelen er voor jou mogelijk zijn om binnen je organisatie in te zetten? Meld je dan snel aan voor het project!

Digitale Sprint inspiratiesessie

Heb je de inspiratiesessie gemist op 1 december? Geen probleem, we hebben de sessie opgenomen. Je kunt de sessie dus terugkijken.

We hebben projecten uitgelicht die gaan plaatsvinden tijdens de Digitale Sprint. Ook vertelden we wat je kunt verwachten van de samenwerking met studenten en welke bijdrage van jou wordt verwacht.

I

Klik hier om de livestream terug te kijken

Vragen over dit project?

Neem contact op met ons team.

Mailen

info@mkbdigiwerkplaats.nl

simone jansen hexagon