Project

Digitaal Veilig Ondernemen

#

Ga terug naar het overzicht

Datum

Startdatum: 10 januari 2022

}

Duur

4 weken

Ondernemers

Plek voor: 25

Aantal studenten

25

Dit project is gestart

Vergroot je weerbaarheid tegen cyberrisico’s 

Krijg ondersteuning van een junior IT-consultant van de Haagse Hogeschool.

De wereld verandert razendsnel door alle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Door de Coronacrisis is dit in een stroomversnelling terecht gekomen. We schakelen massaal over naar digitale oplossingen om de wereld draaiende te houden. Dat geldt ook voor criminelen. Online criminaliteit neemt toe sinds de coronacrisis. Steeds meer criminelen gaan de deur niet meer uit en proberen digitaal hun slag te slaan.
 

Geregistreerde misdrijven en aangiften op het gebied van cybercrime  


Bron: Politie

De 5 basisprincipes 

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen zijn opgesteld om ondernemers te helpen de basisbeveiliging in te laten stellen. Ondernemers die de 5 basisprincipes opvolgen, vergroten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s die de bedrijfsvoering kunnen verstoren. 

MKB Digiwerkplaats organiseert een project met studenten van de Haagse Hogeschool om ondernemers te helpen bij het implementeren van de basisprincipes. Laat studenten onder begeleiding van de Digital Trust Center en docenten van de Haagse Hogeschool je hiermee helpen. 
Voorkom dat jouw onderneming ook slachtoffer wordt van cybercriminaliteit! 

Let op: in verband met COVID-19 wordt het project mogelijk digitaal gehouden.  

 

 

 

Digitale Sprint inspiratiesessie

Heb je de inspiratiesessie gemist op 1 december? Geen probleem, we hebben de sessie opgenomen. Je kunt de sessie dus terugkijken.

We hebben projecten uitgelicht die gaan plaatsvinden tijdens de Digitale Sprint. Ook vertelden we wat je kunt verwachten van de samenwerking met studenten en welke bijdrage van jou wordt verwacht.

I

Klik hier om de livestream terug te kijken

Vragen over dit project?

Neem contact op met ons team.

Mailen

info@mkbdigiwerkplaats.nl

simone jansen hexagon