Project

Social engineering

#

Ga terug naar het overzicht

Datum

5 februari – 31 maart 2024

}

Duur

8 weken

Ondernemers

Plek voor: 5

Aantal studenten

Plek voor: 15

Social engineering

Achtergrond

Hoe kwetsbaar is een organisatie voor manipulatie? Hoe vatbaar zijn medewerkers voor social engineering, oftewel trucs om gedrag te beïnvloeden en door te dringen tot de ‘kroonjuwelen’ van een organisatie? Geven medewerkers gemakkelijk gevoelige informatie prijs? Kunnen zij eenvoudig worden overgehaald om wijzigingen aan te brengen in informatiesystemen die niet geoorloofd zijn? Laten zij onbevoegden binnen? Dit zijn voorbeelden van vragen die een team van studenten van de opleiding Information Security Management (ISM) zal zien te beantwoorden bij de praktijkopdracht Social Engineering.

Aanbod

Herkent u zich in bovenstaande context en wilt u mogelijke menselijke risico’s binnen uw organisatie in kaart brengen en security awareness vergroten? Dan hebben we een voor alle partijen mooi aanbod.

In de eerste plaats voor uw organisatie die hiermee zwakheden of sterke punten kan identificeren en verbeteren. In de tweede plaats voor de opleiding ISM van De Haagse Hogeschool in de vorm van een competentiegerichte praktijkopdracht en last but not least de studenten die een uitdagende leerzame opdracht in de praktijk kunnen uitvoeren.

 

Vragen over dit project?

Neem contact op met ons team.

Mailen

info@mkbdigiwerkplaats.nl

simone jansen hexagon