Project

Social engineering

#

Ga terug naar het overzicht

Datum

Startdatum: 5 juni 2023

}

Duur

4 weken

Ondernemers

Plek voor: 25

Aantal studenten

25

Social Engineering

Ben je benieuwd hoe jouw medewerkers reageren op een social engineeringsaanval, mysterie guest bezoek en of ze zich aan de regels houden?

Meld je dan aan voor Social Engineering. Onze studenten kunnen in een periode van 4 weken onderzoeken of jouw medewerkers zich houden aan de regelgeving op het gebied van Informatiebeveiliging. Via telefoon, digitaal en/of observatietechnieken zullen zij met social enigeerings technieken zoals een list, leugen, acteren en manipulatie achter bepaalde informatie proberen te komen. Zij maken hiervoor een ‘aanvalsplan’ waarin ze een aantal scenario’s beschrijven die gebruikt worden bij de intrusion (de aanval). Na afloop rapporteren zij de resultaten. Zo mogelijk doen zij aanbevelingen voor verbeteringen.

Je kunt je richten op vraagstukken zoals: 

  • Hoe kwetsbaar is jouw organisatie via telefoon, mail of fysiek?
  • Hoe vatbaar zijn je medewerkers voor social engineering?
  • Geven je medewerkers gemakkelijk informatie aan derden die niet prijs gegeven mogen worden?
  • Kunnen zij eenvoudig worden overgehaald om wijzigingen aan te brengen in bijvoorbeeld klantgegevens zonder dat de juiste procedures gevolgd worden?
  • Verrichten je medewerkers onder druk van manipulerende psychologische principes andere handelingen waardoor de vertrouwelijkheid of betrouwbaarheid van informatie niet meer geborgd is?

 

Digitale Sprint inspiratiesessie

Heb je de inspiratiesessie gemist op 1 december? Geen probleem, we hebben de sessie opgenomen. Je kunt de sessie dus terugkijken.

We hebben projecten uitgelicht die gaan plaatsvinden tijdens de Digitale Sprint. Ook vertelden we wat je kunt verwachten van de samenwerking met studenten en welke bijdrage van jou wordt verwacht.

I

Klik hier om de livestream terug te kijken

Vragen over dit project?

Neem contact op met ons team.

Mailen

info@mkbdigiwerkplaats.nl

simone jansen hexagon