World Forum The Hague

De onderneming

Met bijna 2.200 stoelen is World Forum Theater het theater met de grootste zaal van Nederland. Het is al ruim vijftig jaar hét podium voor onder andere musicals, (pop)concerten, cabaret- en balletvoorstellingen in Den Haag.

De digitaliseringsvraag

World Forum Theater heeft meegedaan aan de “Digitale Stresstest”. Het doel van deze Digitale Stresstest is om te onderzoeken of de continuïteit van de IT-systemen en daarmee de bedrijfsvoering is gewaarborgd in het geval van calamiteiten. Zoals bijvoorbeeld een hack, ransomware, brand, diefstal en gezien de actualiteit: Corona.

Het resultaat

De studenten concludeerden dat er al heel veel gedaan is bij World Forum qua informatiebeveiliging, meer dan bij veel andere bedrijven. Dit is een goed teken. Het (hoger) management en personeel is zich erg bewust van het belang van informatiebeveiliging in de organisatie en zijn over het algemeen goed op de hoogte over welke informatie voor kwaadwillenden interessant zouden kunnen zijn.

Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering in informatiebeveiliging. In een adviesrapport hebben de studenten een aantal risico’s aangekaart samen met bijpassende maatregelen die het bedrijf uit zou kunnen voeren. Uit de heatmaps in dit rapport is er te zien in welke mate de risico’s gevaarlijk zijn voor de organisatie voor en na de maatregelen. Hiermee kan World Forum een inschatting maken welke risico’s aangepakt moeten worden en welke risico’s ze evtentueel bereid zijn om te nemen.

    Hulp nodig bij digitalisering?

     Meld je aan voor een van de aankomende projecten en laat MKB Digiwerkplaats je hiermee helpen.

    Bekijk meer cases!